We zoeken een voltijds stafmedewerker en beleidsondersteuner

Organisationele units

itec is een onderzoeksgroep van de KU Leuven en imec, Vlaanderens hightech onderzoeks- en innovatiecentrum voor nano-elektronica en digitale technologieën. Op de campus Kortrijk van de KU Leuven verenigt itec onderzoekers van drie verschillende faculteiten (Psychologie & Pedagogische wetenschappen, Letteren en Geneeskunde) en vijf disciplines (onderwijspsychologie, statistiek, toegepaste linguïstiek, datawetenschap en informatica) om samen te werken rond onderzoeksthema’s in educatieve technologie, zoals het instructioneel design en de effectiviteit van online leeromgevingen (bv. e-learning, serious games), statistische modellering, algoritmes voor adaptief leren en natuurlijke taalverwerking.

KU Leuven campus Kulak Kortrijk is een universitaire bachelorcampus met een eigen onderwijsprofiel. Er is nauwe interactie tussen studenten en docenten over alle disciplines heen. Kulak legt nadruk op een optimale omkadering, ondersteuning en begeleiding van studenten. Het eigen onderwijsconcept wordt gekenmerkt door interdisciplinariteit, onderzoekservaring en internationale interactie. Op de campus wordt wetenschappelijk onderzoek en onderzoeksvalorisatie verricht op een hoog internationaal niveau.

Functie

Je verdeelt je tijd halftijds over het coördineren van educatief technologische onderzoeksprojecten bij de onderzoeksgroep itec, en halftijds over het beleidsondersteunen van de cluster onderwijs en onderzoek / externe relaties.

Je bent mede verantwoordelijk voor de onderzoekscoördinatie van grote, complexe, internationale en interdisciplinaire educatief technologische projecten:

  • Je bent verantwoordelijk voor het zelfstandig afwerken van projecten en het autonoom bepalen van de planning en aanpak, rekening houdend met de prioriteiten van de betrokken partijen en de onderzoeksgroep itec.
  • Je coördineert, stuurt aan en volgt de werkzaamheden van de betrokken projectleden op, ook buiten de onderzoeksgroep.
  • Je bent mee verantwoordelijk voor het stakeholdermanagement (vb. departementen, koepels, scholen, interne gebruikers, bedrijven,…) en conflictmanagement binnen een project.
  • Je bent mee verantwoordelijk voor de interne en externe disseminatie van het project.

Als beleidsondersteuner heb je de volgende verantwoordelijkheden:

    • Je geeft mee vorm aan de verschillende ondernemersinitiatieven op onze campus (bv  Hackathon, Ervaringstraject, netwerk met de bedrijven,…)
    • Je volgt het lopende Interreg project Transuniv en EFRO project Spurt op.
    • Je ondersteunt initiatieven en events die georganiseerd worden op gebied van onderwijs- én onderzoekscommunicatie

Profiel

  • Je hebt een masterdiploma in de psychologische of pedagogische wetenschappen, of bent gelijkwaardig door relevante ervaring.
  • Relevante eerste werkervaringen maken je kandidatuur overtuigender.
  • Je hebt voeling met educatieve technologie en interesse in de onderzoekslijnen van itec.
  • Je hebt aantoonbare interesse in ondernemerschap, onderzoeken innovatie en internationalisering, hebt een speciale belangstelling voor technologie en hebt snel empathie voor de inhoud en eigenheid van disciplines, harde en zachte, ook welke niet de jouwe zijn.
  • Je bent van nature een netwerker, legt uiterst makkelijk contacten en voelt intuïtief aan hoe je relaties onderhoudt en mensen engageert en enthousiasmeert.
  • Je hebt affiniteit met het organiseren van events en teambuildings.
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden (zowel in het Nederlands als in het Engels) en hebt zeer goede kennis van Frans.
  • Je bent stressbestendig, punctueel, kwaliteitsgericht en stipt.
  • Je bent dynamisch, hands-on en ondernemend ingesteld, bent gedreven en hebt zin voor initiatief.

Offer

In deze rol vertegenwoordig je mee een onderzoeksinstituut dat zich richt op het excelleren in onderzoek en positieve maatschappelijke effecten teweeg tracht te brengen. Je krijgt de kans om jezelf te ontplooien door te leren over het EdTech-landschap, het (internationale) netwerk waarin wij opereren (typisch de triple helix; maatschappelijke en economische spelers,de academische wereld en het onderwijs) en om bij te dragen aan het beïnvloeden van de manier waarop onderwijs en leren plaatsvindt. Deze functie biedt flexibiliteit, de mogelijkheid om in een multiculturele en multidisciplinaireomgeving te werken en continu te leren. Je thuiswerkplek bevindt zich op de KULeuven campus Kulak in Kortrijk. In het kader van de taken rond onderzoek is afstemming met KU Leuven campus Brugge een noodzaak.

Wij bieden je een functie voor 90% of 100% in een dynamische werkomgeving met veel verantwoordelijkheden. Het betreft een functie voor de duur van 9 maand met reële kans op verlenging in barema 43.

Naast een marktconform salaris biedt de KU Leuven ook een aantal bijkomende voordelen, zoals de mogelijkheid tot flexwerken, een hospitalisatieverzekering, ecocheques, terugbetaling woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, voordelige maaltijden, een KU Leuven-fiets,….

Deadline voor de applicatie: 18 September 2019

Scroll to top